Brownie z malinami

Brownie z malinami
Źródło: GettyImages

Składniki

  • 125 g Masło
  • 150 g Rozpuszczona czekolada
  • 200 g Cukier trzcinowy
  • 100 g Mąka pszenna
  • 1 łyżeczka Proszek do pieczenia
  • 4 łyżki Kakao
  • 1 łyżeczka Kawa rozpuszczalna
  • 3 Jajko
  • 50 g Mleczna czekolada
  • 200 g Maliny

Przygotowanie

  1. 1

    Na większej patelni roztop masło, dodaj cukier oraz czekoladę i zagotuj składniki na małym ogniu.

  2. 2

    Gdy cukier i czekolada się rozpuszczą, odstaw miksturę na bok i wymieszaj z sypkimi składnikami: mąką, proszkiem do pieczenia, kakao i kawą rozpuszczalną.

  3. 3

    Jajka ubij w misce i stopniowo dodawaj je do ciasta czekoladowego.

  4. 4

    Na koniec do mieszanki dodaj posiekaną mleczną czekoladę i maliny, pokrojone na mniejsze kawałki.

  5. 5

    Brownie z malinami przełóż na blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia (wymiary 20 × 20 cm) i piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C przez ok. 20-25 minut.

  6. 6

    Kiedy brownie z malinami całkowicie ostygnie, pokrój je w kostkę. Ciasto czekoladowe możesz podawać samo lub z łyżką świeżo ubitej śmietany.

     

    Zobacz także:

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też