Brownie z malinami
Brownie z malinami jest delikatnym deserem, którego smak zachwyci domowników i gości. Zobacz, jak przygotować pyszne ciasto czekoladowe.
Składniki
- 125 g Masło
- 150 g Rozpuszczona czekolada
- 200 g Cukier trzcinowy
- 100 g Mąka pszenna
- 1 łyżeczka Proszek do pieczenia
- 4 łyżki Kakao
- 1 łyżeczka Kawa rozpuszczalna
- 3 Jajko
- 50 g Mleczna czekolada
- 200 g Maliny
Przygotowanie
- 1
Na większej patelni roztop masło, dodaj cukier oraz czekoladę i zagotuj składniki na małym ogniu.
- 2
Gdy cukier i czekolada się rozpuszczą, odstaw miksturę na bok i wymieszaj z sypkimi składnikami: mąką, proszkiem do pieczenia, kakao i kawą rozpuszczalną.
- 3
Jajka ubij w misce i stopniowo dodawaj je do ciasta czekoladowego.
REKLAMA - 4
Na koniec do mieszanki dodaj posiekaną mleczną czekoladę i maliny, pokrojone na mniejsze kawałki.
- 5
Brownie z malinami przełóż na blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia (wymiary 20 × 20 cm) i piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C przez ok. 20-25 minut.
- 6
Kiedy brownie z malinami całkowicie ostygnie, pokrój je w kostkę. Ciasto czekoladowe możesz podawać samo lub z łyżką świeżo ubitej śmietany.
Zobacz także: