Banalnie prosta zupa wiśniowa. Niezapomniane wrażenia smakowe gwarantowane

Zupa wiśniowa
Źródło: Shutterstock/Wiktory

Składniki

Składniki na zupę wiśniową

  • 600 g Wiśnie
  • 5 łyżek Cukier
  • 0.5 Szklanka Śmietana
  • 1 szczypta Sól
  • 1 Szczypta Skórka z cytryny
  • 2 Szczypty Cynamon
  • 1 łyżka Mąka pszenna
  • 1 opakowanie Makaron

Przygotowanie

  1. 1

    Wiśnie bardzo dokładnie myjemy pod bieżącą wodą i drylujemy czyli pozbawiamy pestek. Są do tego specjalne urządzenia, które ułatwiają i przyspieszają proces.

  2. 2

    Owoce gotujemy w garnku w niezbyt dużej ilości osłodzonej cukrem wody.

  3. 3

    Kiedy owoce zmiękną, dodajemy kolejną porcję wody (około 125 ml), dodajemy także resztę cukru oraz cynamon.

  4. 4

    W miseczce łączymy mąkę ze śmietaną i dodajemy mieszaninę do gorącej zupy. Doprowadzamy do wrzenia.

  5. 5

    W osobnym garnku w osolonej wodzie gotujemy makaron wstążki.

  6. 6

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też