Owsianka z figą, bananem i masłem orzechowym
Nie masz pomysłu na pożywne śniadanie, które dostarczy Ci energii o poranku? Jeśli jesteś fanem słodkości, a dzień staje się lepszy, kiedy rozpoczynasz go od sycącego, słodkiego posiłku, koniecznie wypróbuj przepis na owsiankę z kawałkami figi, bananem i masłem orzechowym. Satysfakcja i spora dawka energii gwarantowana!
Składniki
- 250 ml Mleko kokosowe
- 100 g Płatki owsiane
- 1 łyżka Masło orzechowe
- 1 sztuka Banan
- 1 sztuka Figa
Przygotowanie
- 1
Do garnka wlej mleko kokosowe i dodaj do niego płatki owsiane. Gotuj na małym ogniu. Kiedy owsianka zacznie wrzeć, płatki gotuj jeszcze ok. 5 minut, po czym zdejmij garnek z palnika.
- 2
Obierz banana i pokrój go w plasterki. Figę pokrój na ćwiartki.
- 3
Lekko przestudzoną owsiankę przełóż do miseczki. Dodaj pokrojonego banana, kawałki figi i łyżkę masła orzechowego. Możesz również sięgnąć po kawałki mango.
REKLAMA - 4
Jeśli zależy Ci na zabraniu śniadania do pracy lub szkoły, owsiankę przełóż do słoiczka z nakrętką. To doskonały posiłek na długi dzień.
Zobacz także: