Szybki sernik Ani Bardowskiej. Przepis żony rolnika to hit!
Sernik Ani Bardowskiej z programu telewizyjnego “Rolnik szuka żony” w zawrotnym tempie stał się hitem internetu. Można by rzec, że receptura jest już viralem. Wybranka Grzegorza wyróżniła się jako znakomita gospodyni, która swoimi sprawdzonymi recepturami chętnie dzieli się także ze swoimi oddanymi followersami. Przepis na sernik Ani stał się jednym z ulubionych wyborów jej obserwatorów. Poznaj jego fenomen i przygotuj ten łakoć we własnym domu. Lokatorzy będą zaskoczeni z uzyskanych efektów.
Składniki
Sernik Ani z “Rolnik szuka żony”
- 1 kg Twaróg mielony
- 200 g Masło
- 8 sztuk Jajko
- 400 g Cukier puder
Przygotowanie
- 1
Piekarnik nagrzej do temperatury 180 st. C.
- 2
Okrągłą blaszkę wyłóż kawałkiem papieru do pieczenia.
- 3
Białka oddziel od żółtek.
- 4
Masło utrzyj na puszystą masę z dodatkiem cukru pudru. Następnie stopniowo dodawaj żółtka. Gdy wszystkie komponenty się połączą, dodaj mielony twaróg i kontynuuj ubijanie.
- 5
Białka ubij na sztywną pianę.
- 6
Ubitą pianę dodaj do masy jajecznej i delikatnie wymieszaj wszystkie składniki.
- 7
Masę sernikową przełóż do przygotowanej blaszki, a jej wierzch wyrównaj za pomocą łyżki stołowej.
- 8
Na dolnej półce piekarnika połóż naczynie żaroodporne wypełnione wodą. Dzięki temu sernik Ani z “Rolnik szuka żony” pozostaje idealnie kremowy, a jego prezencja — nienaganna.
- 9
Sernik włóż do nagrzanego piekarnika i piecz przez ok. 60 minut. Następnie wyciągnij wypiek z kuchenki i pozostaw deser do całkowitego wystudzenia.
Sernik Ani z “Rolnik szuka żony” można serwować samodzielnie lub polać go delikatnie musem malinowym.
Zobacz także:
Sernik Ani z programu telewizyjnego “Rolnik szuka żony” został przedstawiony przez influencerkę, jako przepis, który zawsze się udaje. Poradzi sobie z nim zatem nawet początkujący cukiernik, który w kuchni nie czuje się jeszcze zbyt pewnie. Co więcej, można go przygotować w kilka chwil, dzięki czemu deser nadaje się na awaryjną sytuację, kiedy domowników dopada nieposkromiona ochota na tzw. małe co nieco. Jeżeli jeszcze nie udało się nam przekonać was do przyrządzenia tego rarytasu, dodamy, że sernik Ani z “Rolnik szuka żony” składa się zaledwie z 4 ogólnodostępnych składników. Tak, to nie żart! Tylko tyle wystarczy, aby wykonać smakowity łakoć i rozpieścić podniebienia swoich najbliższych.
Jak przygotować sernik Ani z “Rolnik szuka żony”? Praktyczne wskazówki, które musisz znać!
Przygotowania tego słodkiego specjału rozpocząć należy od utarcia masła z dodatkiem cukru pudru. To sposób, aby sernik wspomnianej już kilkukrotnie influencerki stał się jeszcze bardziej puszysty. Kluczową rolę odgrywa dobrej jakości ser. Zachęcamy, aby zakupić twaróg pełnotłusty i samodzielnie go zmielić. Najlepiej czynność tę wykonać aż 3-krotnie. Jeżeli nie dysponujesz wystarczającą ilością wolnego czasu, wybierz już rozdrobniony produkt.
Warto wspomnieć o składniku, który można kochać lub nienawidzić, a mianowicie o rodzynkach. Jeżeli chcesz je uwzględnić w przepisie na sernik, to odpowiedni moment. Do sernika Ani z programu “Rolnik szuka żony” należy także dodać białka ubite na sztywną pianę, a po połączeniu wszystkich wspomnianych komponentów, ciasto jest gotowe do pieczenia.
Zobacz także: Bezglutenowy sernik na ciemnym spodzie — lekki deser nie tylko dla najmłodszych
Ania Bardowska podkreśla, że sposobem na idealny sernik jest pieczenie go w kąpieli wodnej. Jeżeli nie wiesz, jak tego dokonać, już spieszymy z wyjaśnieniami. Wystarczy na najniższej półce piekarnika umieścić naczynie żaroodporne wypełnione wrzącą wodą. Proces ten zapobiega przypaleniu i powstawaniu nieapetycznych pęknięć na wierzchu ciasta.