Szybki sernik Ani Bardowskiej. Przepis żony rolnika to hit!

Sernik
Źródło: Shutterstock/Anna Lohachova

Składniki

Sernik Ani z “Rolnik szuka żony”

  • 1 kg Twaróg mielony
  • 200 g Masło
  • 8 sztuk Jajko
  • 400 g Cukier puder

Przygotowanie

  1. 1

    Piekarnik nagrzej do temperatury 180 st. C.

  2. 2

    Okrągłą blaszkę wyłóż kawałkiem papieru do pieczenia.

  3. 3

    Białka oddziel od żółtek.

  4. 4

    Masło utrzyj na puszystą masę z dodatkiem cukru pudru. Następnie stopniowo dodawaj żółtka. Gdy wszystkie komponenty się połączą, dodaj mielony twaróg i kontynuuj ubijanie.

  5. 5

    Białka ubij na sztywną pianę.

  6. 6

    Ubitą pianę dodaj do masy jajecznej i delikatnie wymieszaj wszystkie składniki. 

  7. 7

    Masę sernikową przełóż do przygotowanej blaszki, a jej wierzch wyrównaj za pomocą łyżki stołowej. 

  8. 8

    Na dolnej półce piekarnika połóż naczynie żaroodporne wypełnione wodą. Dzięki temu sernik Ani z “Rolnik szuka żony” pozostaje idealnie kremowy, a jego prezencja — nienaganna. 

  9. 9

    Sernik włóż do nagrzanego piekarnika i piecz przez ok. 60 minut. Następnie wyciągnij wypiek z kuchenki i pozostaw deser  do całkowitego wystudzenia.

     

    Sernik Ani z “Rolnik szuka żony” można serwować samodzielnie lub polać go delikatnie musem malinowym.

     

    Zobacz także: 

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też