Wyborna kanapka z tuńczykiem dla fanów ryb

Kanapka z tuńczykiem
Źródło: Getty Images

Składniki

Składniki na kanapkę z tuńczykiem

  • 1 sztuka Jajko
  • 1 puszka Tuńczyk w sosie własnym
  • 1 sztuka Sok z cytryny
  • 2 łyżki Majonez
  • 1 Szczypta Sól
  • 1 Szczypta Pieprz
  • 0.5 Sztuka Bagietka
  • 2 łyżki Masło
  • 1 garść Roszponka

Przygotowanie

  1. 1

    Przepis na wyborną kanapkę z tuńczyka zaczynamy od ugotowania jajka na twardo. Po ugotowaniu przelewamy rondelek z jajkiem zimną wodą. Dzięki temu w ultraprosty i szybki sposób obierzemy jajko ze skorupki.

  2. 2

    Obrane jajko kroimy na malutkie części i przesypujemy do większej miski.

  3. 3

    Odcedzamy tuńczyka z zalewy i także wrzucamy do miski. Rozdrabniamy widelcem na mniejsze części.

  4. 4

    Odcedzamy kukurydzę z zalewy i także dodajemy do składników, które już znajdują się w misce.

  5. 5

    Dodajemy majonez i mieszamy wszystkie składniki, bardzo dokładne je łącząc.

  6. 6

    Do pasty na kanapkę z tuńczykiem dodajemy sok z cytryny, sól i pieprz i ponownie mieszamy.

  7. 7

    Bagietkę kroimy na około pięciocentymetrowe kawałki i przekrajamy na pół. Smarujemy masłem.

  8. 8

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też