Zupa krem z kukurydzy
Niezwykle prosta zupa krem z kukurydzy. Sprawdź, jak łatwo ją przygotować.
Składniki
- 4 filiżanki Mrożona kukurydza
- 6 filiżanek Bulion warzywny
- 1 sztuka Cebula
- 2 ząbki Czosnek
- 1.5 filiżanka Śmietana
- 2 łyżki Masło
- Pieprz czarny mielony
- Słodka papryka czerwona
Przygotowanie
- 1
Cebulę i czosnek obierz i pokrój na kawałki.
- 2
Włóż masło do większego garnka i pozwól mu się roztopić. Następnie dodaj drobno posiekaną cebulę i czosnek — składniki smaż na złoty kolor.
- 3
Następnie dodaj kukurydzę i bulion warzywny. Mieszaj i gotuj przez 15-20 minut.
REKLAMA - 4
Zblenduj zupę blenderem i dodaj śmietankę. W zależności od smaku możesz doprawić zupę krem z kukurydzy. Jeśli zupę będą jadły starsze dzieci i dorosłe osoby lepiej jest doprawić ją na talerzu niż w garnku. Niemowlęta nie powinny jeść mocno przyprawionych dań, zawierających sól i pikantne przyprawy.
- 5
Gorącą zupę podziel na talerze, udekoruj kukurydzą, szczyptą słodkiej papryki mielonej i odrobiną śmietany.
- 6
Posiłek nadaje się dla dzieci już od 7. miesiąca życia.
Zobacz także: