Mini croissanty z kremem czekoladowym
Pyszne nadzienie czekoladowo-orzechowe ukryte w kruchym i puszystym cieście francuskim. Zobacz, jak zrobić ekspresowe mini croissanty z ciasta francuskiego.
Autor:
Smak.pl
Przekąski
Rodzaje dań
Desery
Posiłki
Deser
Łatwe dania
Dania do godziny
Przepisy dla dzieci
Kuchnia francuska
Kuchnie świata
Dania wegetariánskie
Śniadanie
Drugie śniadanie
Podwieczorek
Śniadania dla dzieci
REKLAMA
Składniki
- 1 opakowanie Ciasto francuskie
- Krem czekoladowo-orzechowy
- Jajko
- Cukier puder
Przygotowanie
- 1
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C i wyłóż blachę papierem do pieczenia.
- 2
Rozwałkowane ciasto francuskie pokrój w trójkąty. Na każdy z nich nałóż odrobinę kremu czekoladowo-orzechowego (lub domowej nutelli z awokado) i zawijaj w kierunku końcówki, na kształt rogalika.
- 3
Tak przygotowane croissanty ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posmaruj ubitym jajkiem. Rogaliki z ciasta francuskiego piecz w nagrzanym piekarniku przez 15-20 minut.
REKLAMA - 4
Upieczone mini croissanty odstaw do ostygnięcia. Przed podaniem oprósz je cukrem pudrem.
Zobacz także:
REKLAMA