Mini croissanty z kremem czekoladowym

Mini croissanty z kremem czekoladowym
Źródło: GettyImages

Składniki

  • 1 opakowanie Ciasto francuskie
  • Krem czekoladowo-orzechowy
  • Jajko
  • Cukier puder

Przygotowanie

  1. 1

    Rozgrzej piekarnik do 180 st. C i wyłóż blachę papierem do pieczenia.

  2. 2

    Rozwałkowane ciasto francuskie pokrój w trójkąty. Na każdy z nich nałóż odrobinę kremu czekoladowo-orzechowego (lub domowej nutelli z awokado) i zawijaj w kierunku końcówki, na kształt rogalika.

  3. 3

    Tak przygotowane croissanty ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posmaruj ubitym jajkiem. Rogaliki z ciasta francuskiego piecz w nagrzanym piekarniku przez 15-20 minut.

  4. 4

    Upieczone mini croissanty odstaw do ostygnięcia. Przed podaniem oprósz je cukrem pudrem.

     

    Zobacz także:

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też