Puszysty omlet z twarogiem, jakiego jeszcze nie jadłeś. Przygotuj pożywne śniadanie dla całej rodziny

Omlet z twarogiem
Źródło: Shutterstock/Nina Firsova

Składniki

Omlet z twarogiem

  • 1 Szczypta Cukier
  • 3 sztuki Jajko
  • 1 Szczypta Mielony cynamon
  • 1 Szczypta Sól
  • 1 szklanki Owoce
  • 1 łyżka Olej rzepakowy
  • 0.2 Szklanka Mleko
  • 1 kostka Twaróg półtłusty

Przygotowanie

  1. 1

    Do miski wbij jajka i dodaj twaróg, sól, cukier, cynamon mielony oraz mleko. Podane składniki mieszaj starannie, aż do powstania jednolitej masy bez grudek. Rekomendujemy wykonać tę czynność za pomocą blendera.

  2. 2

    Nieprzywierającą patelnię posmaruj za pomocą pędzelka olejem rzepakowym. Gdy naczynie odpowiednio się nagrzeje, wlej do niego masę jajeczną i rozprowadź ją równomiernie po powierzchni patelni. 

  3. 3

    Omlet z twarogiem smaż pod przykryciem na palniku ustawionym na minimalną moc. Gdy placek się zarumieni, przewróć go na drugą stronę.

  4. 4

    W międzyczasie przygotuj owoce. Umyj je, osusz i usuń części niejadalne, a następnie pokrój na mniejsze kawałki. 

  5. 5

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też