Puszyste biszkopty dla niemowlaka, jakich nie kupisz w żadnym sklepie

Biszkopty dla niemowlaka
Źródło: GettyImages

Składniki

Biszkopty dla niemowlaka

  • 1 łyżka Mąka ziemniaczana
  • 2 łyżki Mąka pszenna
  • 4 łyżeczki Cukier kokosowy
  • 2 sztuki Jajko
  • 1 Szczypta Mielony cynamon

Przygotowanie

  1. 1

    Piekarnik nagrzej do temperatury 180 st. C.

  2. 2

    Blachę wyłóż kawałkiem papieru do pieczenia.

  3. 3

    Żółtka oddziel od białek.

  4. 4

    Białka ubij za pomocą miksera na sztywną pianę, a następnie dodawaj stopniowo cukier, cały czas ubijając.

  5. 5

    Gdy piana nie będzie miała wyczuwalnych grudek cukru, dodaj żółtka, w międzyczasie delikatnie mieszając masę za pomocą łyżki stołowej.

  6. 6

    Do czystej miski przesiej mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną oraz cynamon, po czym starannie wymieszaj wszystkie składniki.

  7. 7

    Mieszankę suchych komponentów powoli dodawaj do ubitej piany, cały czas mieszając składniki za pomocą łyżki stołowej. 

  8. 8

    Na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce formuj łyżką stołową porcje ciasta, przypominające kształtem biszkopty. Pamiętaj, aby zachować odstępy, ponieważ ciasteczka urosną w trakcie pieczenia.

  9. 9

    Biszkopty dla niemowlaka włóż do nagrzanego piekarnika i piecz je przez 10 minut, do chwili zarumienienia. 

     

    Gotowe biszkopciki pozostaw do całkowitego wystudzenia, a następnie podawaj je w towarzystwie owoców oraz jogurtu.

     

    Zobacz także: 

Smacznego

Oceń przepis
REKLAMA

Przeczytaj też